Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 januari 2016 av Smulans i valpforum (5 svar)
Hjälp ungund har plötsligt börja skälla på allt!

Hej,


jag är lite stressad eftersom vår unghund (en liten aussie) som nu är 10 månader har börjat bete sig väldigt underligt de senaste veckorna/månaden. Detta beteende har tidigare inte varit något problem men jag är nu rädd att det kommer att utvecklas och bara bli värre om vi inte tar tag i saken på rätt sätt. Möjligtvis kanske det kan vara den så kallade spökåldern men är inte säker?


Här är några exemplel på jobbiga situationer jag inte vet hur jag ska lösa på bästa sätt:


1. Hunden skäller som morrar som besatt om någon som han inte känner ringer på dörren. Händer väldigt ofta eftersom vi handlar mycket online. Har försökt övat med bekanta och vänner genom att ge godis varje gång någon kommer. Detta fungerar oftast bra men det är väldigt svårt att öva med främlingar. Och jag vågar inte "riskera" att testa om det fungerar eftersom jag inte vill att han ska springa och skälla som en galning på någon man inte känner :( Vet inte hur jag ska gå till väga? Att sätta honom i ett annat rum eller ta honom i famnen är enda lösningen för tillfället men tror inte att detta är någon bra lösning i längden... De som kommer brukar alltid ignorera honom och jag har även försökt tydligt visa att det är jag som öppnar dörren och han kan hålla sej bakom men det hjälper inte eftersom han rusar fram direkt att får syn på främlingen..


2. Han skäller på folk som oväntat dyker upp eller som är på vår gård som han inte känner. Ibland kan jag förhindra detta genom att skvaller men ofta dyker det upp någon så snabbt att jag inte hinner. Ofta handlar det om grannar han ser mer sällan och som han varit hur gullig mot som helst som valp men nu skäller han på dem. Är det bästa att bara ignorera detta och gå vidare som om inget hade hänt? Jag vet inte vad jag ska göra i dessa situationer eftersom han oftast hunnit börja skälla innan jag hinner reagera :(


3. Han skäller massor om vi är på en ny plats. Vi åker ofta ut i skogen och går. Då vi stiger ut ur bilen börjar han ofta skälla på den första människan vi ser (speciellt om det är någon som går nära eller typ står vid bilen brevid). Jag vet inte om detta beror på att han blir osäker då han är på nya platser. Vet inte hur man kan göra honom säkrare? Han var mycket med redan som liten valp och då var det inget problem alls.


Är detta spölåldern eller problem som verkligen kan utvecklas och bli ännu värre? Jag är jätte tacksam för alla tips eller råd om någon har varit med om liknande!


Vill ännu tillägga att vi är mycket ute med vår valp, leker, spårar lite och tränar tricks samtidigt som han också får mycket lugn och ro. Då han är ute är han mycket lös och leker massor med andra hundar och det har aldrig varit något problem han skäller inte på dem alls. Och så han är väldigt lugn hemma och tror inte att problemen beror på att han är underaktiverad eller överaktiverad.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Smulans och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp-vovven är rädd för pappan i familjen   [3] 08:26: Nymedhund 15:40: Nymedhund Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Ratar plötsligt torrfodret   [1] 19 mar: Ppettson 20 mar: Torparinnan Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Australian Shepherd | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB