Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 februari 2018 av Ford i sjukdom & hälsa
Re: Canintand spets av

Hej!


Jag ska låta en veterinär undersöka tanden. Jag har själv studerat djursjukvård så jag har inga funderingar kring behandling om tanden behöver extraheras eller ej. Jag ville mest veta om någon här på forumet har erfarenhet av tandfraktur som inte behöver behandlas för att tanden gått av såpass lite.


Oavsett om tanden behöver lagas eller extraheras måste hunden sövas. Vid lagning så behöver hunden sövas fler gånger då det krävs en efterkontroll med röntgen. Hunden i det här fallet är 11 år. Skulle helst undvika sövning överhuvudtaget med tanke på att det bara är själva spetsen som är av. Men beroende på hur tandbenet känns ( har inte instrument så jag kan känna detta) så är ju risken att bakterier kan söka sig in i tanden och pulpan men hunden kan också ha tur eftersom det är så liten bit som är av- att tandbenet är stabilt. Sedan är det som sagt en canintand det rör sig om, det är molartänderna som utsätts för mycket tryck. 


Men det jag undrar som sagt är om det är någon med avslagen tand på hund där veterinär sagt att hunden inte har besvär eller att det inte är någon fara utan tanden har fått vara kvar. 


Har som sagt erfarenhet av en katt som slog av sin canintand vid 3- års åldern där tanden fick behållas i det skicket och som kom in varje år för undersökning till veterinär för att se förändringar och den hade inget besvär och blev 18 år gammal. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ford och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skällig hund Finsk spets   [8] 31 maj: uag 19 jul: uag Tips om pälsvård åt japansk spets.   [6] 9 mar: Malin.And1989 13 mar: Malin.And1989 Tips inför valpköp: tax, corgi, vg spets, förslag?   [11] 25 sep: Rosmarin 14 okt: Ebbaelsa93 Japansk spets vs Tysk spets - allergi?   [3] 23 sep: drainer 26 okt: Nybörjare Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [6] 9 apr: Aumandan 20 apr: Ayrin hundbädd japansk spets   [6] 9 jul: Tjolstan 10 jul: Anneli Japansk spets vs Mittelspitz   [6] 14 apr: Mfall87 10 maj: Lona Päls på japansk spets, tovor   [8] 9 maj: stiff 14 maj: Hrímnir japansk spets täcke?   [6] 3 nov: stiff 5 nov: hundöga återkomst Japansk spets mer el mindre skällig än andra spets   [3] 14 nov: Wheatenlovern 6 dec: emellaya
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Rottweiler | Pudel | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Boxer | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB