Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 april 2020 av Kazzie20 i skaffa hund (1 svar)
Importera hund från Spanien

Jag jobbar som volontär på ett hundhem i Spanien när jag kan. Kom hem igår efter att varit där 2 veckor. I vanliga fall brukar vi bara gå dit och sköta om hundarna/städa och motionera dem men pga Corona epedemin tog vi med hundar hem till våra privata bostäder.


Jag lånade hem en spansk vallhund på 2 år under min tid där nere. Hon har bott på hundcentret i över ett år och är livrädd och väldigt skygg. Efter 1 1/2 vecka såg jag denna hund förändras så mycket. Från att ha svansen mellan benen och inte kunna röra henne till att en glad hund stod och viftade på svansen när jag vaknade och superglad att få springa runt på tomten. Dock väldigt rädd för beröring.


Nu till mitt problem. Jag har alltså bestämt mig för att ta hem henne men hon måste ju flygas hem i lastutrymmet. Eftersom hon är livrädd för allt och alla undrar jag om någon har erfarenhet av detta. Vi har tänkt ge henne något lugnande under resan men är osäker på hur hon kommer reagera. Så att hon verkligen klarar denna resa.


Har övervägt att ta bilen ner men det är också svårt nu pga stängda gränser, men också för att hon är livrädd för bilar och jag inte lyckats få in henne i bilen pga total skräck.


Alla tips och råd tas tacksamt emot förutom all information att man inte borde importera hundar för det har jag ingen förståelse för. Det viktiga är att se till att hunden är frisk och inte har några sjukdomar när den tas in i Sverige.


Jag vet att situationen inte är den bästa men det är ju inte så att det är bättre att befinna sig i Sverige för här är epedemin någon vecka efter samt att vi både har bättre sjukvård och inte en lika gammal befolkning som i Spanien.


Hoppas på massor av tips/svar och sköt om er alla.


Mvh snart lycklig matte till Kaz


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kazzie20 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Okej att importera varghybrider hit....!!   [4] 18 sep: pipilotta 20 sep: pipilotta Ta med hunden till Spanien   [1] 18 apr: Origo 1 19 apr: Ayrin Importera från Norge   [0] 9 okt: tezzy Importera hund från Ryssland/Listade tredje länder   [14] 25 dec: langer123 27 dec: Lona Importera valp från EU   [4] 22 feb: Sezziyanen 23 feb: Sezziyanen Importera från Finland   [2] 9 maj: Annzo 9 maj: Annzo importera hund, hjälp!   [18] 25 apr: amannda 30 apr: Gurkans Allt var inte bättre förr... att importera hundar.   [2] 20 feb: Gurkans 20 feb: sendit Hundskyltar i Spanien   [4] 4 nov: Hundflocken 5 nov: Hundflocken Dags att på allar sluta importera gatuhundar!   [6] 23 jul: Gurkans 24 jul: Goldahund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Chinese Crested Dog
© 1998-2023 Enfinia AB