Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 juli 2016 av bo-ture i övriga hundfrågor (3 svar)
Extremt hungrig 9 månaders cavalier

Hej, 


jag har en cavalier hane på 9 månader som är så extremt hungrig och matglad. Han kan stå och yla och skälla på stället där vi förvarar mat i timtals om vi inte ger honom. Han får enligt utfodringsmått och han får det uppblött för mättnadskänslan. Vi har även en sån där special matskål som gör att det tar extra lång tid att äta maten. Men han kan som sagt stå där och skälla hejdlöst. Och att ha kvar tomma matskålar på golvet är inte heller möjligt, dom skäller han på konstant om det inte finns mat i dom.. 


Någon som har tips/råd? Varit med om liknande? Det är ju hjärtskärande att se hur hungrig han är, men samtidigt vill man ju inte ge mer mat än vad han behöver och framförallt inte bara för att han skäller... 


Tack på förhand. 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bo-ture och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

wheatenterrier
Medlem 2014-02-17
#1 25 juli 2016 av wheatenterrier Re: Extremt hungrig 9 månaders cavalier
Ge honom en morot att tugga på. Ger det till min hungriga hane. Nyttigt och lite kalorier :)
Svara på detta inlägg

Lona
Medlem 2012-01-09
#2 25 juli 2016 av Lona Re: Extremt hungrig 9 månaders cavalier

Hur är han i hullet? Utfodringsanvisningarna är oftast VÄLDIGT grova, av mina hittills sex hundar har det inte stämt på någon...


Det som gäller är att känna och titta, nu har ju cavalier en del päls men du ska kunna känna revbenen lätt om du stryker längs med sidan. Det skall inte vara som ett spjälstaket, så att säga.


Vad får han för foder och hur mycket? Hur mycket väger han? Har det alltid varit så här eller har det kommit nu?


Man ska visserligen inte hålla på och byta foder stup i kvarten men det kan vara något att fundera på, att välja ett mindre energirikt foder så att ni kan ge mer.


Rå morot som du fick tips om är jättebra, likaså rå vitkål. Det ska inte vara finfördelat utan i så stora bitar som möjligt så att han får tugga ordentligt.


Både morot och kål åker i rått tillstånd rakt igenom mag- tarmsystemet så det blir bara bukfylla utan att hunden tar upp något.


Börja med ganska lite och öka på efterhand, de brukar inte få problem men en del hundar har magar som är känsliga för förändringar.

Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#3 25 juli 2016 av SanCha Avmaskning!

Unga hundar kan få parasiter i tarmen om de inte är avmaskade. Då är hunger en av symptombilden. Kanske du bör kolla detta först innan du laborerar och byter foder bl a. Det finns Kolla Masken-kit på apoteket så du kan enkelt ta proverna själv och skicka iväg. Allt finns med som du behöver i detta kit!


Här har du en länk om detta;


https://www.apoteket.se/produkt/kollamasken-smadjur-1-st-kartong-228993/


 


MVH//Sanna


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Cavalier eller Amerikansk Cocker Spaniel   [6] 14 maj: Veruska Igår: Lona Valp 3 månader separationsångest   [3] 12 maj: emmaelina95 12 maj: Torparinnan Viktnedgång - alltid hungrig   [3] 14 mar: CharlieCharlie 14 mar: Draghund 4 månaders valp från Ryssland beter sig konstigt   [2] 13 mar: Emmapaw 14 mar: Puddingpastejn Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behöver tips!   [2] 1 mar: fyratassar 1 mar: fyratassar Cavalier King Charles Spaniel   [1] 3 feb: smulisa 3 feb: STB 7 månaders valp som går passgång?   [6] 26 jul: Kimii 3 feb: Kimii Valp 5 månader - delvis rumsren, tips?   [2] 22 jun: hejsansvejsan! 22 jun: hejsansvejsan! Val av ras - cavalier?   [11] 4 jun: Capsicum 22 sep: Leias husse Ni med cavalier King Charles   [2] 16 mar: Sussane 17 mar: Sussane
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Pudel | Chihuahua | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB