Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 september 2016 av bes i jaktforum
Re: En varg sköts vid attack mot jakthund

Det är verkligen hemskt varje gång det händer (att jakthund blir attackerad av varg, svin eller annat vilt) och det är hemskt med det otroligt stora antalet jakthundar som stryker med i trafiken. Jag lider med hundarna som drabbas.


Däremot förstår jag inte riktigt grejen med jägare som gråter ut i media när något händer deras hundar. Det är ju inte så att de inte vet om alla de risker som finns med löshundsjakt (trafik, vilt, drunkning etc) och någonstans har de ju gjort ett medvetet val; jakten är såpass viktig att man är villig att ta risken att hunden skadas eller dör.


Jag skulle själv inte utsätta min hund eller mig själv för det, men det är upp till var och en att väga risker mot fördelar och komma fram till ett eget beslut. Men då får man också ta smällen när något händer. Just vargangrepp utgör en mycket, mycket liten andel av olyckor som drabbar jakthundar. Det är helt orimligt att man ska kräva att ett vilt ska utrotas till fördel för en hobby man har. Man får helt enkelt köpa nackdelarna med löshundsjakt om man vill kunna njuta av fördelarna.  


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bes och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Jakthund mestadels ensam   [9] 29 maj: Lexie2013 1 jun: Lexie2013 Jakthund mitt i staden?   [7] 7 sep: STB 26 sep: STB Hund sköts till döds – misstogs för räv   [0] 1 mar: Zarjess Lös hund gick till attack   [3] 19 jan: Hortensia 25 jan: Elvira Fick epileptisk attack – bets ihjäl av sin hund   [15] 5 jan: Hortensia 16 jan: Hortensia Hundar attackerade boskap – en sköts   [9] 4 aug: Hortensia 6 aug: Madde88 om en lös hund går till attack en undran bara   [10] 5 jul: bellaochjag 6 feb: bellaochjag Trodde sex var attack - då dog hunden   [2] 3 maj: Hortensia 3 maj: Hortensia Aggressiv hund till attack mot fyraåring   [0] 15 mar: Idisen Aggressiv hund till attack mot fyraåring   [25] 15 mar: mojji 20 mar: hundögon
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Dobermann | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB