Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 mars 2016 av Eddie2015 i valpforum (12 svar)
Skogstokig terriervalp, morrar, vaktar, biter

Ända sedan vi fick hem vår valp vid 12 veckors ålder har han morrat vid matdags och vi får inte röra honom när han sover. Detta har eskalerat och nu har han börjat bita mig ordentligt (aldrig min pojkvän). I går hade blev det "slagsmål" då han blev skogstokig vid kloklippning, vilket aldrig har hänt förut. Jag måste be honom sätta sig långt ifrån sin matplats när det är matdags för annars hugger han när jag sätter ner matskålen. Han kan aldrig slappna av och buffar och skäller vid minsta ljud, så nu sover en av oss i vardagsrummet med TV:n på för att döva ljuden runt omkring.  När han kommer självmant och lägger sig i mitt knä och jag rör honom morrar han. När han sover och vi bara går förbi kan han morra. Vi har provat Adaptil, eftersom vi tänkte att han kanske är stressad och inte kan slappna av, men det funkar inte alls. Någon har tipsat oss om Valeriana ett tag för att kanske få honom lite lugnare? Vi har provat med passivitetsövningar, men det funkar inte. Vi tycker att han får lagom med motion och hjärngympa , men har sover nog inte så mycket som han skulle behöva. Jag tar aldrig initiativ till kel längre eller fysisk kontakt överhuvudtaget för mina händer är blåbitna. I helgen så var han helt besatt och skulle jucka på båda min mamma och bror och det gick inte att bryta, han slutade först när han var helt slut.


Han är ju visserligen en terrier men så här "galen" har jag aldrig varit med om. Vi börjar bli trötta och desperata för vi vet inte hur vi ska hantera honom vid dessa lägen. När vi är utomhus är han en mönsterhund, skvallrar på varje hund, kommer på inkallning, leker fint med hundar.


Antingen gör ju vi något fel eller så är det något som inte står rätt till med vovven. Ska man kanske be en vet att undersöka honom och se så att det inte är något fysiskt fel eller är det en hundpsykolog som gäller, eller är det något som vi ska ändra? Han är sex månader nu så funderingar om kastrering har uppkommit, är det rätt väg att gå?  


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Eddie2015 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Tik morrar mot valp   [4] 22 mar: hola! 23 mar: pipilotta Hund som vaktar människor   [3] 14 feb: Tessi11 28 apr: Mira och Esther Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | American Staffordshire Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB